Weg met de textielcontainer, enter het textielbrengpunt

Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst.

Stel je voor dat er overal  in Antwerpen plekjes zijn waar je met je niet-meer gedragen kledij naartoe kan. En je weet dat voor jouw kleding zoveel mogelijk lokale oplossingen gezocht worden (herverkoop, verwerking, ...). Zoek niet verder, want deze plek bestaat. "De Collectie" organiseert een netwerk tal van kleine brengpunten zodat de Antwerpenaar eenvoudig zijn textiel kan deponeren langsheen zijn dagelijkse pad. Winkels, markten, openbare gebouwen, … . Graag gaan we met jou op zoek om jouw ideeën rond efficiënte inzameling van textiel te horen en toe te passen op ons nieuwe “collectie-punten” netwerk. Ken jij nog geschikte plekken, hoe informeren we de Antwerpenaar goed over dit project, welke plaats mag niet in ons netwerk ontbreken.

Daarnaast zijn we ook geïnteresseerd in de mogelijkheden rond recyclage. In afwachting een boeiend gesprek aan te kunnen gaan, neem gerust al eens een kijkje op onze website: www.decollectie.be

Waarom jouw kleren aan De Collectie schenken?

Omdat dat lokaal, sociaal, en goed voor het milieu is! De Collectie is alles wat in de kleerkasten van de Antwerpenaren hangt, maar al lang niet meer werd gedragen. Een unieke Collectie die een tweede leven verdient – en toch liefst in jouw eigen stad!? De partners van De Collectie halen de items op aan huis of geven je de kans om ze binnen te brengen in één van de vele brengpunten in de stad. De Collectie bestaat uit vijf Antwerpse non-profit-organisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg– die de handen in elkaar slaan om te zorgen dat jouw afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt. Door het binnenbrengen steun je niet alleen lokale sociale tewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, hier in Antwerpen en in derdewereldlanden. Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst. Bedankt!

Wie of wat zoeken we nog?

  • nieuwe brengpunten
  • innovatieve oplossingen om Antwerpenaars op een vlotte manier hun kleren uit de kast te laten halen

  • nieuwe manieren om textiel lokaal te verwerken.

 

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet