Krijg jij graag steun van het projectenfonds duurzame stad?

Projectenfonds duurzame stad: infographic

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Antwerpen wil een duurzame stad zijn waar iedereen aan kan meewerken. De stad geeft daarom via het projectenfonds een premie voor vernieuwende en duurzame projecten. 

76 projecten in 5 jaar tijd

In 5 jaar tijd vroegen maar liefst 76 projecten de steun van het projectenfonds duurzame stad. De indieners kwamen uit vele verschillende hoeken en de projecten namen heel uiteenlopende vormen aan. Ontdek meer data in onderstaande infographics.

 

Welke projecten komen in aanmerking?

Met elk project dat bijdraagt aan het verder verduurzamen van Antwerpen en dat op een of andere manier vernieuwend is, kom je in aanmerking voor de premie. We zoeken bij voorkeur een project waarin je samenwerkt met bewoners of de gebruikers optimaal betrekt. Hiermee kan je maximaal 15.000 euro ontvangen.

Hoe inschrijven?

Vertegenwoordig je een groep bewoners, een kennisinstelling of een bedrijf en wil jej een duurzaam project opstarten op het grondgebied van de stad Antwerpen, of één van de districten? Dan kan je perfect een aanvraag indienen. Dat doe je via de website van de stad. Vergeet de nodige bijlagen niet toe te voegen!

Let op: deadline voor nieuwe projecten is 1 februari, 15 mei en 1 oktober!