Slim op weg in de buurt

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

De stad groeit. Het is dan ook een grote uitdaging om haar toegankelijk, mobiel en aangenaam te houden. Want mobiliteit is meer dan de verzameling van verplaatsingen die we maken. Het bepaalt hoe we onze stad, buurt of straat beleven.

Stadslab2050 zet haar toekomstbril op en zoomt even uit. Als het aan professor Barabas ligt, vliegen we allemaal met een gyronef, maar welke trends dragen bij aan een duurzame stad in 2050? Is het einde van de privé-wagen nabij? Neemt de fiets de stad over? Laten we ons allemaal door de stad rijden? Hoe organiseren we onze straten? 
Samen met gemotiveerde partners (bewoners, bedrijven, scholen, organisaties, winkels, …) onderzoeken we de mobiliteit van de toekomst, door er nu mee te experimenteren. Want de toekomst begint vandaag.

Is jouw buurt dé plek om te experimenteren?  

Een aangename buurt is een buurt in beweging. Stadslab2050 en Slim naar Antwerpen gaan daarom ‘slim op weg in de buurt’ en trappen het traject op gang met een vraag:

Is er in jouw buurt goesting om te experimenteren? Heb jij zelf misschien al goede ideeën?

  • Een straat in de Seefhoek vol enthousiasme voor deelauto's of -fietsen?

  • Of een vriendengroep op Zurenborg met een fantastisch carpoolconcept?

  • Een school in Hoboken Polder met toffe ideeën voor de buurt?

  • Nog geen idee maar wel veel zin om mee te werken?
     

Laat het ons weten, vul het onderstaande formulier vóór 16 april in en zet zo je buurt op onze radar. We selecteren nadien twee buurten waarin we aan de slag gaan om samen ideeën te smeden en tot concrete experimenten te maken.  

Slim naar Antwerpen?

Slim naar Antwerpen helpt u op weg om op een veilige, slimme en vlotte manier naar de stad te komen. De slimste route, heldere informatie over wegenwerken en slimme vervoersoplossingen voor bedrijven en particulieren. U leest er alles over op  www.slimnaarantwerpen.be

Made with Padlet

Ja, ik heb goesting om te experimenteren! 

Deze inzending is afgesloten. Bedankt aan iedereen die mee wilt experimenteren in de buurt.