Kledingbibliotheek opent deuren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Eind april opende Les ReBelles d'Anvers haar deuren in de Begijnenstraat in Antwerpen. Les ReBelles d'Anvers is een fashion library die duurzame mode (highquality-lowimpact) aanbiedt, via een uniek uitleensysteem. De focus ligt hierbij op designerkleding (onafhankelijke ontwerpers) en het (duurzaam) middensegment. "Van fast fashion blijven we weg", zeggen Emelie Vervecken en Veerle Spaepen van de Antwerpse kledingbibliotheek.

Kleinere impact 

Omdat het hoge tempo van de mode-industrie een serieuze impact kent, bieden ze graag stuks aan die er naar streven hun impact op andere vlakken laag te houden (propere productie, bewuste grondstoffen, lange levensduur). In dezelfde lijn werken ze los van seizoenen. Iets dat goed gemaakt is, verdient het om langer in de rekken te liggen dan enkele weken.

Budgetvriendelijk 

Iets dat met oog voor kwaliteit en duurzaamheid gemaakt wordt, komt vaak met een prijskaartje. Net dáár zit het innovatieve aan Les ReBelles d'Anvers; naast kopen kan je immers ook huren; wat het mogelijk maakt om een degelijk stuk te dragen en uit te testen, zonder dat het een rib uit je lijf kost.

Al in de eerste week gingen meer dan 50 abonnementen zijn al de deur uit, gaande van 50 euro per maand of 120 euro voor de hele periode, drie maanden.
Er zijn ook verschillende beurtenkaarten beschikbaar voor een leentermijn van 14 dagen.