Recente artikels 

Partners

Trekker

Martijn van Strien - Post-Couture Collective

Martijn van Strien (1988) studeerde als tekstielinnovator af van de Design Academy Eindhoven in 2012. Na een tussenstop bij Bruno Pieters’ Honest by. label in Antwerpen startte hij Rotterdam zijn eigen studio. Daar laat hij modern technologieën los op design, productie en mode om zo tot nieuwe vondsten en ideeën te komen. Zo wil hij onze blik verruimen en nieuwe kansen op duurzaamheid verkennen.

In 2015 lanceerde hij The Post-Couture Collective, een open-sourceproject, de eerste maker community voor kledij. Hiermee geeft hij de consument de mogelijkheid om zelf kledij te produceren via een kledijlijn ontworpen voor lasercutters en 3D-printers. Dit idee zet hij verder in het Stadslab2050-project Post-Couture. In februari 2016 schreef hij het Open Source Fashion Manifesto met Vera de Pont. Hierin dagen ze ontwerpers, producenten and consumenten uit om te werken aan een duurzamere modewereld, door open-sourcedesign en productie. contact@martijnvanstrien.com +31 623112549

Trekker

Maakbaar

No-nonsense lasercutting & prototyping

Maakbaar verzorgt het snijden en graveren van plaatmaterialen zoals hout, kunststof, textiel, glas, steen, metaal… aan de hand van lasercutting.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet