De stad Antwerpen en Be Planet zijn op zoek naar jouw duurzaam project

Antwerpen wil een duurzame stad zijn waar iedereen aan kan meewerken. Daarom geeft de stad Antwerpen via het 'projectenfonds Duurzame stad' een premie voor vernieuwende en duurzame projecten. De huidige oproep loopt tot 1 februari. Dankzij de samenwerking met Be Planet wordt de oproep bovendien uitgebreid met extra financiering voor innovatieve energieprojecten.

Welke projecten komen in aanmerking?

Met elk project dat bijdraagt aan het verder verduurzamen van Antwerpen en dat op een of andere manier vernieuwend is, kom je in aanmerking voor de premie van de stad. We zoeken bij voorkeur een project waarin je samenwerkt met bewoners of de gebruikers optimaal betrekt. Hiermee kan je maximaal 15.000 euro ontvangen. Dankzij de samenwerking met Be Planet wordt de oproep uitgebreid met extra financiering voor innovatieve energieprojecten.

Samenwerking Be Planet voor energieprojecten

Be Planet is een Belgische stichting die duurzame burgerinitiatieven ondersteunt door onder meer de brug te slaan met bedrijven en lokale overheden. Be Planet zorgt dankzij een samenwerking met Elia voor een extra subsidiebudget van 30.000 euro. Vanuit de intentie om het maatschappelijk belang steeds voorop te stellen en de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren, is Elia structurele partner van Be Planet.

Ben je actief in een burgervereniging en werk je aan een innovatief project rond het besparen, opwekken en/of opslaan van (hernieuwbare) energie op lokale schaal? Of heb je een project in gedachten waarbij je de vraag naar elektriciteit beter afstemt op de productie? Dien dan zeker jouw dossier in voor het Projectenfonds Duurzame stad en vermeld dat je indient in het kader van de samenwerking met Be Planet rond energie. Deze oproep is een uitbreiding van het projectenfond Duurzame stad, specifiek gericht tot burgers die actief zijn in een vzw, een burgercollectief binnen een feitelijke vereniging of een CVBA met sociaal oogmerk.   

Let op: Alle projecten zijn nog steeds welkom voor het projectenfonds Duurzame stad. Alleen voor de samenwerking met Be Planet zijn we op zoek naar energieprojecten. Indien je hiervoor in aanmerking denkt te komen, lees dan zeker eerst het reglement van Be Planet voor alle details. 

Meer informatie over de samenwerking lees je hier.

Hoe inschrijven?

Een aanvaag indienen doe je via deze link. Vergeet niet de nodige bijlagen toe te voegen en vermeld ook duidelijk in je dossier of je in aanmerking wil komen voor de extra financiering rond energie. De deadline om projectenin te dienen is 1 februari 2019. Heb je nog vragen, of ondervind je technische problemen bij het indienen van jouw dossier, dan kan je mailen naar duurzame.stad@antwerpen.be

In vijf jaar tijd kregen maar liefst 76 projecten de steun van het projectenfonds Duurzame stad. De indieners kwamen uit vele verschillende hoeken en de projecten namen heel uiteenlopende vormen aan. Ontdek meer data in deze infographics.

Save the date

We plannen een tweede Stadslab-corner specifiek rond energieprojecten die in aanmerking komen voor het projectenfonds Duurzame stad in samenwerking met Be Planet. Noteer dus alvast in je agenda: Stadslab2050-corner op donderdag 17 januari 2019 tussen 14.00 uur en 19.00 in The Beacon (Tolhuis, Sint-Pietersvliet 7 - 2000 Antwerpen). Heb je dus nog advies of meer info nodig? Kan dan zeker langs. Gelieve ons even te laten weten of we je mogen verwachten. Meer info vind je hier.

Projectoproep energie i.s.m. Be Planet.

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet