Download je eigen jurk

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Download je eigen jurk in vier stappen

In de toekomst staat Antwerpen wellicht vol met lokale maakbedrijfjes waar je je kledij kan 3D-printen, lasersnijden of op maat laten breien. Tot dan doen we het nog even op de old school manier.
Dat wil zegggen dat je vanaf nu de digitale ontwerpen van Post-Couture Antwerpen kan downloaden en zelf naar je eigen makerspace kan stappen om ze te laten snijden.

Voel je je ontwerper? Aarzel dan niet om zelf aan te slag te gaan en de ontwerpen aan te passen.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Surf naar de website en kies je favoriete ontwerp
 2. Op de pagina van het ontwerp vind je suggesties voor het gepaste materiaal. Maar ga gerust zelf aan de slag met jouw favoriete stofje. Je kan je ervaringen daarna ook delen op de website.
  Ben je op zoek naar duurzame materialen dan is de website van Refinity een optie, maar kijk zeker ook eens op Close-the-loop . Deze toolkit biedt een schat van informatie voor duurzame materialen, gerecycleerde stoffen, materiaalbeurzen voor je shopplezier of innovatieve materialen als fruitleer...
 3. Heb je je materiaal en je design klaar? Op naar de lokale makerspace of het fablab in de buurt (we gaan ervan uit dat je geen lasercutter in je garage hebt staan). Ken je ze niet. Geen nood, hier is ons lijstje:
  1. Walking Robot (Deurne)
  2. Void Warranties (Deurne)
  3. Fablabplus (Centrum Antwerpen)
  4. Faber Makerspace (Hessenplein Antwerpen)
  5. Buiten Antwerpen, kijk hier
 4. Heb je je ontwerp klaar, dan dien je het enkel nog zelf in mekaar te steken. 

Post-Couture | Slow Fashion - Part V from martijnvanstrien.com on Vimeo.

 

Veel succes!