Cargofietsdelen in Berchem

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Stadslab2050 en Slim naar Antwerpen zochten samen met buurtbewoners naar oplossingen om meer ruimte te maken in de straten. De bewoners van Oud-Berchem gaven daarbij de nood van een cargofietsdeelsysteem aan, als een duurzame oplossing voor groot vervoer over korte afstanden. 

Zes flessen water, drie watermeloenen of een grote verjaardagstaart vervoeren, is niet altijd even handig op de fiets. Daarom starten in Oud-Berchem twee pilootprojecten op met fietsdeelsystemen om grote goederen te kunnen vervoeren. Binnenkort zullen bewoners van Berchem elektrische cargofietsen kunnen reserveren via lokale fietshandelaar, De Geus of eigen fietsen kunnen delen via een digitaal platform van Dégage, een deelplatform voor particulier autodelen.

Gebruik een cargofiets van De Geus

Vanaf 15 juni kan je bij Fietsen De Geus een elektrische cargofiets gebruiken: handig voor je grote boodschappen, uitstapjes met de kinderen, verhuis van kleine spullen. 
Een cargofiets huren kan je al vanaf 15 euro voor 2 uur, tot 80 euro voor een heel weekend. Je kan een fiets reserveren via berchem@fietsendegeus.be.

Deel veilig een fiets met je buren

Op het deelplatform van Dégage kan je speciale fietsen delen met de buurt: bakfietsen en fietskarren om spullen of kleine kinderen te vervoeren, snelle elektrische fietsen voor iets langere afstanden, vouwfietsen voor gecombineerde verplaatsingen met de trein...  Dégage is momenteel op zoek naar fietseigenaars die hun fiets willen delen met de buurt. Om je fiets te kunnen delen, ga je een lidmaatschap aan bij het platform van Dégage. Het inschrijvingsgeld bedraagt  35 euro. Daarnaast is er een bijdrage voor de gereserveerde tijd van de fietsen.  Wie instapt, betaalt eenmalig ook een waarborgsom van 75 euro, die je geheel of gedeeltelijk terugkrijgt na uitstap.

Wil jij je fiets delen met jouw buren? Bekijk dan het aanbod van Dégage. Klik hier voor meer info.

Infomoment 15 juni

Op 15 juni kon je een GRATIS testrit maken met een cargofiets en kwam je alles te weten over de twee nieuwe deelsystemen.