Busje komt zo

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Met het project slim op weg in de buurt gaan we samen met bewoners op zoek naar mobiliteitsoplossingen op maat van de buurt. Na enkele workshops en interviews gaven de buurtbewoners van Luchtbal-Noord gebrek aan winkels op als één van de mobiliteitsproblemen in de buurt. Stadslab2050, Slim naar Antwerpen,vrijwilligersorganisatie Samana en bewoners sloegen de handen in elkaar en kwamen samen tot een experiment: de winkelbus.

Winkelbus 

Om boodschappen te doen, moeten bewoners van Luchtbal zich verplaatsen buiten hun wijk. Dat is niet altijd eenvoudig voor mensen die minder mobiel zijn. Samen met Samana kwam het idee van een winkelbus. Met deze bus kunnen mensen samen carpoolen om naar de winkel te gaan. Op deze manier kunnen we het aantal verplaatsingen verminderen en ze ook aangenamer maken voor bewoners.  

Hoe werkt het?

De winkelbus is een rolstoeltoegankelijke minibus die telkens acht minder mobiele mensen van de wijk Luchtbal naar een supermarkt in Merksem brengt. Daar krijgen ze alle tijd en hulp om rustig hun boodschappen te doen. Nadien brengt de bus hen terug naar hun opstapplaats.

Tijdens het experiment zal de bus elke maandag rijden, en heeft als opstapplaatsen de Montrealstraat,  Liverpoollaan, Columbiastraat en Canadalaan.

 

Wij reden alvast mee met de eerste bus en kregen enkele positieve reacties: 

"Heel leuk, moeten ze meer doen!"