Kan Augmented Reality aanzetten tot duurzamer gedrag?

Hoe kunnen we mensen via Augmented Reality verleiden tot klimaatvriendelijk gedrag? Heb jij de nieuwe ‘pokémon go’ in handen? Kan je daarmee inzicht, betrokkenheid en engagement van stedelijke stakeholders vergroten? Kan je via een speleffect inzetten op ander gedrag?

Heb je hierover frisse en innovatieve ideeën én de technische skills om het concreet te realiseren? Zet je graag mee je schouders onder het smart city verhaal van Antwerpen? Geef ons uiterlijk 31 mei een seintje!

Verloop:

  • Nadat je je als bedrijf of kennisinstelling kandidaat hebt gesteld krijg je een 'offerteformulier' met een meer uitgebreide beschrijving.
  • In juni wordt een pitch van het bedrijf of kennisinstelling verwacht van de oplossing die je in gedachten hebt.
  • Het beste voorstel wordt door een jury geselecteerd en krijgt verder ondersteuning bij het uitwerken van de oplossing en het testen van de oplossing. 

Stad Antwerpen en R&D partner imec zoeken het antwoord op deze vraag in een proefproject in de wijk Sint-Andries. De buurt wordt een ‘Smart Zone’ en fungeert als technologielab, als (internationaal) uitstalraam en als hulpmiddel om van de Antwerpenaars (nog meer) ‘smart people’ te maken. 

 

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet