Stadslab2050 mee op weg naar positieve verandering met Impact Now

Stadslaboranten tijdens een workshop op het Openlab 2016. © Philippe Roelants

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer mij

.

Wil je actie ondernemen voor onze planeet en onze samenleving? Wil je bijdragen aan een positieve maatschappelijke verandering in België? Kom dan naar de Antwerpse editie van Impact Now op woensdag 22 mei in The Beacon.

Wat, voor wie en waarom?

Impact Now is een reeks lokale evenementen in vijf Belgische steden gericht op bedrijven, organisaties en individuen die streven naar positieve verandering. Samen met de organisatoren van Impact Now geloven wij dat iedereen een positieve impact kan teweegbrengen, zowel voor de maatschappij als voor het milieu. De Antwerpse editie gaat door op woensdag 22 mei van 13.30 uur tot 21.30 uur in The Beacon in Antwerpen (Sint-Pietersrvliet 7).

Als jij net als ons denkt dat we samen sterker zijn, dan is Impact Now zeker iets voor jou. Of je nu actief bent in de circulaire economie, smart city, menselijk kapitaal of decarbonisatie. Of je een lokale ondernemer of organisatie bent met een duurzame insteek. Impact Now geeft je de kans om je maatschappelijke impact een boost te geven.

Programma

De namiddag is gericht op commerciële en sociale ondernemingen, investeerders, academici en publieke autoriteiten. Het doel is om samen te bouwen aan een duurzame transitie.
•    Conceptualisatie van het thema ‘impact’
•    Keynote spreker Sihame El Kaouakibi
•    Een hackathon, waarbij we zoeken naar manieren om de samenwerking tussen de verschillende actoren van het ecosysteem te verbeteren.

In het avondprogramma kom je te weten hoe jij zelf kan bijdragen aan de Sustainable Development Goals, de rode draad doorheen de dag.
•    Keynote sprekers Piet Colruyt en Jamy Goewie, ronde tafels en workshops, waaronder één van Stadslab2050;
•    Pitches door lokale sociale ondernemingen;
•    Een Tuin van Verandering, met een innovatiemarkt waar je inspirerende Impact Makers kan ontmoeten en deel kunt nemen aan een live crowdfunding.

Workshop Stadslab2050: ‘Impact in de stad’

Duurzame stad, positieve veranderingen: het mag wel duidelijk zijn dat Stadslab2050 hier niet kan ontbreken. Daarom zijn we aanwezig en organiseren we zelf een workshop van 17.30 uur tot 18.30 uur. Ben je benieuwd naar de rol die de stad voor jou kan spelen in een duurzaam verandertraject? Ben je op zoek naar kennisuitwisseling, het juiste netwerk, of een premie? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. Wij reiken je de nodige tools en kaders aan om te experimenteren met impact in een stedelijke context.

Meer weten over Impact Now en de editie in Antwerpen? Ontdek het volledige programma hier