Deel zelf je boeken via het deelplatform Bookmine

Doe mee aan het experiment Bookmine, een digitaal platform waarmee je boeken kunt lenen bij je buren. Zo wordt de stad één grote bibliotheek.

De grootste boekenverzameling staat niet in de bibliotheek, maar bij de Antwerpenaars thuis. Kan die collectie toegankelijk gemaakt worden voor het grote publiek? Die vraag was de start van het experiment Bookmine, dat mee vanuit Stadslab2050 ontstond.

Boeken lenen én een community opbouwen

Naast een platform voor het uitwisselen van literatuur, biedt Bookmine ook de mogelijkheid om in contact te komen met mensen met gelijkaardige literaire interesses. Zo ontstaat een community van experts, die elkaar tips en boekenadvies kunnen geven.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerden kunnen een profiel aanmaken op bookmine.be en één of meerdere boeken ingeven die ze willen uitlenen of ruilen met een ander boek. Hoe meer boeken mensen ingeven, hoe rijker de peer-to-peerbibliotheek wordt. Ze kunnen een kijkje nemen tussen de boeken van andere lezers in hun omgeving, zich laten adviseren en een boek aanvragen dat ze willen lenen. Via een chat regelen leden onderling enkele praktische afspraken rond het uitlenen van de boeken. De Antwerpse bibliotheken zetten hun schouders mee onder dit project en hopen dat het aantal gebruikers snel zal stijgen.

Voorlopig kan enkel wie in Antwerpen woont zich registreren. Het experiment wordt na een aantal maanden geëvalueerd.

Meer info en inschrijven: www.bookmine.be  

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet