Duurzame mode in Antwerpen

Duurzame mode in Antwerpen

Wie zich duurzaam wil kleden, heeft wel wat mogelijkheden. Duurzame mode bevindt zich al lang niet meer in een onbereikbaar, duur of geitenwollensokken hokje. Wie duurzaam én fashionable wil zijn, kan dat. Je moet alleen weten waar je moet zijn, waarop je moet letten en hoe hoog je de lat legt. Duurzaam shoppen in Antwerpen? Yes you can! Bie Noé toont je graag waar, en vooral hoe, tijdens haar B.Right Fashion Walk.

“Ik wil deelnemers plekjes leren kennen waar ze duurzame mode kunnen vinden. Maar ik wil hen vooral tonen dat er niet één juiste manier is om bewuster te kopen. Het verhaal is complexer dan dat.”

Een gepaste inleiding

Bie start haar tour altijd met een gepaste inleiding. Wat is duurzame mode? Een verhaal met vooral heel veel grijs en weinig zwart en wit. Aan de hand van een paar statements over de industrie toont ze je enkele paden die je misschien kan en wil bewandelen. Zonder met de vinger te wijzen: Inspireren is wat ze wil. En dat doet ze met verve. In een setting die haar verhaal mee uitademt: HOST, een duurzame ontmoetingsplek.

Zussen met een missie

Toen de zussen Eva en Laura op zoek gingen naar duurzame mode, konden ze die maar moeilijk vinden in Antwerpen. En dus startten ze hun eigen zaak op, HOST. Ze knapten een pand in de Statiestraat in Berchem op en toverden het om tot het walhalla voor de bewuste interieur- en kledingfan. Slow fashion krijgt hier een gezicht. Hier kan je snuisteren tussen de prachtige kleding, accessoires en interieur-items, maar vooral ook je tijd nemen om het verhaal erachter te ontdekken, je neer te vlijen in Nellie’s café voor een heerlijke én biologische kop koffie of deelnemen aan één van de workshops. Hier vind je stijlvolle items van merken met een missie en plaatselijke ontwerpers, allemaal duurzaam op hun manier. Neem je tijd wanneer je deze shop bezoekt, die zal je nodig hebben.

Statiestraat 65, 2600 Berchem.  

Unieke T-shirts

Bie wil meer doen dan nieuwe plekken tonen waar je naar hartenlust kan shoppen. “Anders mis je het hele punt. We moeten net bewuster gaan consumeren.” Daarom stopt ze ook altijd bij STANLEY AND STELLA. Het merk, in 2012 door de Belg Jean Chabert opgericht, doet het inderdaad helemaal anders. Hier kan je T-shirts en sweaters kopen met een design dat ter plaatse op je kledingstuk geprint wordt. Ze hebben slechts enkele modellen in hun toonzaal. Het echte kiezen en samenstellen doe je online op een van de schermen in deze duurzaamheidstempel. Je mixt en matcht, betaalt en bent toeschouwer van de rest van het productieproces. Geen overstocks, geen zak bomvol miskopen, maar een verhaal, een beleving en een uniek, duurzaam stuk rijker.  Het pand huisvest ook vergaderzalen en een bar om de positieve, innovatieve en duurzame beleving totaal te maken.

Graanmarkt 2a, 2000 Antwerpen

Bie Noé in actie.

Laat Bie Noé je inspireren

Geïntrigeerd? Bie Noé, inspirator in hart en ziel, neemt je tijdens een tour graag mee op één van haar Fasion Walks. Mee naar nog meer adresjes met een statement, maar vooral mee in haar verhaal. “Fashion zou nooit ‘fast’ mogen zijn, zoals het in de reguliere industrie bijna altijd is. Er staat te veel op het spel: onze planeet én mensenlevens.” Zonder de waarheid te scanderen, maar met volle overtuiging en groots enthousiasme dompelt ze je onder in de duurzame mode. En dan ga je naar huis, waar je haar ideeën laat bezinken om er dan je eigen ding mee te doen. Ga mee met Bie. Je zal het je niet beklagen.

Je kan je voor één van haar walks inschrijven of iemand er ééntje cadeau doen op www.b-right.org

Bie Noé in actie - copyright: Frederik Beyens

Bie Noé in actie - Copyright: Frederik Beyens

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet