Recente artikels 

Partners

Atelier Doek

Met twintig jaar ervaring als kostuumontwerpster besloot Lies Van Assche iets meer te willen betekenen voor de maatschappij, en zo werd DOEK geboren.

DOEK heeft een aantal functies en hoedanigheden:

  • Het biedt nieuwkomers in België met ervaring in de textielsector de kans om voor het atelier te werken. DOEK wil nieuwkomers laten kennismaken met het Belgische cultuurveld zodat ze in aanraking komen met mensen en projecten uit de Belgische cultuurwereld. Zo worden ze in staat gesteld om hun eigen netwerk op te bouwen.
  • Ook jonge ontwerpers die bijvoorbeeld prototypes nodig hebben, kunnen beroep doen op de diensten van DOEK.
  • Daarnaast functioneert DOEK als een volwaardig kostuumatelier.
  • Het atelier is bovendien een mooi voorbeeld van hoe productie een erg lokaal gebeuren kan worden.
  • Ook organiseert DOEK workshops voor kinderen om ambachtelijke technieken te leren, zoals bijvoorbeeld Afghaans borduren. Deze technieken worden uiteraard uitgelegd door de nieuwkomers die het in hun land leerden

Villanella

Villanella is een ‘kunsthuis voor kinderen en jongeren’ dat gespecialiseerd is in de productie en presentatie van hedendaagse kunsten. Het heeft een oog voor niches en organiseert al bijna 25 jaar activiteiten die de grens tussen kunst, populaire cultuur en nieuwe media opzoeken. Villanella streeft voortdurend naar projecten die culturele content in een populair veld introduceren (cfr. Kunstbende, Villanova Festival, …) of die populaire content in een cultureel veld introduceren (De Eerste Keer, Krachtvoer, …). DE Studio is het creatieve hoofdkwartier van Villanella in Antwerpen, waar kinderen en jongeren tegelijkertijd toeschouwer en kunstenaar zijn.

Partner

Radisson Blu Astrid

Radisson Blu Astrid is het bekende hotel op het Astridplein. Als stadslaborant is Radisson Blu betrokken bij het Tex Up project

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet