Een nieuwe wijk voor de ondernemer van morgen

Een nieuw stadsdeel van de grond af opstarten? Dat doet dromen! Doorgaans wijten we scheve situaties aan de omgeving, de context, de voorgeschiedenis en betreuren we dat we zo weinig weer kunnen recht zetten. Een stad lijkt een reuzetanker die, eens in beweging, slechts met veel geduld en energie van koers kan veranderen. Maar wat als je die koers vanaf het begin al zelf zou kunnen instellen?
Wat als we een stad van de grond op zelf mogen opbouwen? Slagen we er dan in de omgeving van onze dromen te ontwerpen? Kunnen we dan een wijk van de toekomst uittekenen? Met winkels die hun tijd vooruit lijken? Bedrijven die lessen uit het verleden hebben getrokken? Ondernemingen die klaar zijn voor 2050?

Een kans op de stad van morgen

Dat zullen we ontdekken in Antwerpen Nieuw-Zuid, een nieuwe, maagdelijke Antwerpse stadswijk waar we visionaire ideeën nog kunnen kneden tot tastbare projecten, vernieuwende daden en inspirerende mijlpalen. Een unieke gelegenheid voor ondernemende toekomstdenkers en vooruitziende ondernemers om te experimenteren met werkbare duurzaamheid en duurzame werkelijkheid. Een uniek project om te bouwen aan de stad van morgen.

Het Stadslab2050-project Nieuw-Zuid zal net daarop focussen. Het zoekt duurzame voorstellen, ideeën en projecten van ondernemers die de kansen van een nieuwe wijk aangrijpen. Het zoekt ondernemers die het blanco blad benutten om people, planet en profit echt met elkaar te rijmen. Wat werkt? Wat werkt niet? Kunnen we een rits best practices opzetten die de hele stad, de hele provincie, het hele land inspireren?

Workshops: laten we werken aan die winkel

Als het om duurzaamheid gaat, horen we wel vaker zuchtend zeggen ‘dat er nog veel werk aan de winkel is’. Het labproject ‘Nieuw-Zuid’ laat het zuchten achterwege en begint meteen met het winkelwerken. Visionaire ondernemers zijn dan ook meer dan welkom op de workshops/brainstorms dit najaar. Hou deze website in de gaten voor meer info.

Copyright beeld: Triple Living

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet