×

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.
Radisson Blu Astrid recycleert hoteluniformen

Hoe kun je de textielafval verminderen in de horeca? Door te recyclen. Het Radisson Blu Astrid-hotel hergebruikt hoteluniformen als kelnerschorten.

In een hotel wordt er heel wat textiel verzameld op een jaar. Vaak belandt dit op de afvalberg. Het Radisson Blu Astrid-hotel aan het Koningin Astridplein in Antwerpen heeft ervoor gekozen om textiel een nieuw leven te geven in verschillende projecten i.s.m Stadslab2050 en Atelier Doek. Een eerste initiatief is de upcycling en het hergebruik van hoteluniformen als kelnerschorten in het restaurant en bar. Een groot deel van het hotelteam draagt een uniform. Ook dat verslijt natuurlijk.

Lies Van Assche van Atelier Doek heeft de uitdaging aangenomen om deze uniformen een nieuw leven te geven. Dit weekend, tijdens de modeweek “SHOW2015”, droegen de kelners van het restaurant en de bar, schorten die door Lies en haar team gemaakt zijn van uniformen van de receptionisten. “Met dit project staan we nog maar aan het begin van de opwaardering of upcycling van de reststroom textiel die het hotel voortbrengt,” zegt Dominique Jansen, Director of Sales & Marketing. “Gasten vergeten al eens iets in een hotel, vaak kleding. Dit wordt een bepaalde tijd bewaard, maar wordt dan weggeschonken aan een goed doel of de kringloopwinkel. Samen met Atelier Doek, De kringloopwinkel en Stadslab2050 werken we verder aan nieuwe initiatieven die de komende maanden gelanceerd zullen worden,” besluit ze.

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet