Nik Baerten - Pantopicon
Project 
Waswijs
Kort 

'Waswijs' toont ons met behulp van een intelligent waslabel hoe we onze kledij zo duurzaam mogelijk kunnen onderhouden.

Stand van zaken 

Ons uitgangspunt:

Naast Antwerpen als centrum voor modeontwerp en -consumptie, heeft Vlaanderen zowel op het vlak van textiel als technologie een stevige brok know-how om dit soort slimme, op duurzaamheid gerichte oplossingen te ontwikkelen. Maar we gebruiken die niet voor uitdagingen als circulaire mode. Hier moet iets mee te doen zijn, hoe kunnen 'wearables' de levenskwaliteit van de stedeling vergroten?

Onze concrete droom:

Stel dat je een intelligent kledingstuk je vertelt uit welke stof het gemaakt is en hoe we het het beste recycleren. Wat als het kledingstuk vertelt wanneer ze best gewassen wordt, niet te vroeg (water besparing) en niet te laat natuurlijk. Wat als intelligente kledingetiketten aan wasserijen of wasmachines vertellen hoe ze liefst behandeld worden (met zachtheid of wat ruwer?).

Hindernissen en springplanken:

Complexe uitdagingen vragen om verschillend cross-disciplinaire oplossingen. WasWijs is op zoek naar de juiste partners en de juiste businesscase. Interesse, contacteer ons!

Partners

Trekker

Pantopicon

 

WE ARE A FORESIGHT & DESIGN STUDIO WE SEE FUTURES AS TOOLS TO REFRAME CHALLENGES AND ENRICH THE IMAGINATION SPACE WE MAKE, IN ORDER TO SPARK DEBATE AND CATALYSE CHANGE

Trekker

De Colvenaer

Recente artikels 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer je nu!