Alternatieve ruimtes voor renovatie?

Kunnen we een duurzame pop-up store ontwikkelen als alternatieve locatie voor winkels die een grondige, energetische renovatie van hun pand willen doorvoeren?
Zo gaan ze tijdens de renovatie niet out-of-business, maar krijgen ze net extra aandacht.
Een grondige winkelrenovatie kan tijdelijk een verlies aan klanten betekenen. Hoeft dit echter zo te zijn? Nee. Sleutelwoord? Pop-up store oftewel tijdelijke verplaatsing van de commerciële activiteiten.

Eandis wil samen met stad Antwerpen de duurzaam renoverende winkeliers een alternatieve ruimte aanbieden. Een pop-up store. Op een goede locatie in de nabije  omgeving. De winkel verhuist tijdens de renovatiewerken naar de pop-up store om na de renovatie terug te keren naar zijn vernieuwde omgeving en plaats te maken voor de volgende winkel. Dynamiek is alleszins verzekerd.

De winkel blijft open, ook tijdens de werken, en klanten hebben geen overlast van de werf. Het verlies aan klanten wordt maximaal beperkt of in het beste geval trekt de pop-up store nog extra klanten aan. De ruimte zelf is maximaal energetisch en draait ook als een labo. In het beste geval wordt het zelfs een showcase van de huidige beste bestaande technieken. Een echte winkel van de toekomst! Het is dan ook een continue inspiratiebron voor andere winkels.

Wat hebben we nodig?

  • Bedrijven die een pop-up winkel als showcase willen gebruiken
  • Meedenkers om hier een draaiend business concept van te maken
  • Winkel-eigenaars die aan renovatie denken
  • Financiers ...

 

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet