Kennisdag klimaatrobuuste daken
Datum 
vrijdag, 14 juni, 2019 - 12:00 tot 16:00
Adres 
Steinerschool Hibernia
Volkstraat 40
2000 Antwerpen
België
Deel

Het voorbije jaar lanceerde Stadslab2050 een traject om voorbeelden van klimaatrobuuste daken te realiseren in Antwerpen.

Klimaatrobuust? Een klimaatrobuust dakproject geeft ruimte aan slim hemelwaterbeheer en biodiversiteit en schenkt aandacht aan het voorkomen van hittestress en windoverlast.

Tijdens de Kennisdag krijgt u meer inzicht in het afgelegde traject en worden de ervaringen en de technische oplossingen van de 4 begeleidde daken gedeeld.

We nemen u mee op het dak van één van cases, zodat u de plannen aan de realiteit kan toetsen. Verder hebben we internationale sprekers, zoals Dusty Gedge, voorzitter van de European Federation of Green Roof & Wall Association, die voorbeelden en ervaringen van andere klimaatrobuuste daken meenemen en aantonen hoe ze die oplossingen verder op maat uitwerken voor de Antwerpse daken.

De verschillende daklaboranten uit het traject stellen hun ambitieuze plannen aan u voor.

Het volledige programma wordt nog verder op punt gesteld, maar hou alvast deze namiddag vrij in uw agenda. Kan u er in de namiddag niet bij zijn, dan is het ook mogelijk om de avondsessie te volgen 'Dromen over Daken'. Deze sessie is wel meer gericht op particulieren.

Programma

12u – 12u30: Lunch op het dak (kom op tijd en verover een plek voor uw favoriete workshop)

12u30: Verwelkoming

12u55:  Spelen en natuur op een schooldak? Oplossingen voor het drie seizoensdak van Hibernia (Friso Klapwijk, Metropolder Company)

13u10 Wat doet mijn project met het microklimaat? Inzichten voor projectoptimalisatie aan de hand van Antwerpse cases. (Florian Kraus, Greenpass)

13u25 Een koelend dak voor kinderdagverblijf Elief. Oplossingen voor een lichtgewicht natuurdak. (Dusty Gedge, Green Infrastructure Consultancy en European Federation of Green Roof Associations).

13u45: Parallelle workshops met onder anderen Jonatan Malmberg, The Scandinavian Green Roof Institute, Simon Perneel Belgische Federatie Gevel- en Dakgroen, Vincent Wolfs, Sumaqua, Els Liekens, Aquafin.

14u45: Pauze

15u05: Samen bouwen we een tuin op ons dak! Oplossingen voor een multifunctioneel, compact daktuin: (Jonathan Naraine, The FoodPrint Lab)

15u20: Diversiteit in dakopbouw: alternatieve substraten – combi zon& groen voor Bibliotheek Couwelaar (Victoria Bengtsson, The FoodPrint Lab)

15.35: Eindbeschouwing

16u00: Aperitief en netwerking op het speeldak

 

Praktisch

Vrijdag 14 juni 2019

Van 12 tot 16 uur (inclusief lunch) met aansluitend een aperitief op het dak

Gratis

We vragen u wel uw komst via onderstaand formulier te bevestigen

Steinerschool Hibernia

Volkstraat 40

2000 Antwerpen

 

Inschrijvingsformulier

11 + 3 =

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet